Newtons Lag - för att få saker gjorda.

Snubblade över en artikel online som handlade om Sir Isaac Newton´s lag om rörelse och hur man kan appellera den på produktivitet - oavsett område.

När man försöker bedriva företagande till exempel och man av någon outgrundlig anledning fastnar och inte får någonting gjort. Man har tusen ideer, den ena bättre än den andra - och så blir man stående som en åsna bland alla alternativen DÅ ska man luta sig till baka på den kloke gamle Newton´s rörelselagar.

Newton menade att ett stillastående objekt behöver ha kraft utifrån för att komma i rörelse - och att ett föremål som kommit i rörelse - fortsätter framåt.

Hur ska man då använda detta när man sitter fast i vardagen?
Då ska man leva efter två minuters-lagen! 
Den innebär att man gör det man tänkt - inom loppet av två minuter. 


Till exempel:

- Just nu så känner du INTE för att ta en joggingtur - men du vet att du borde. Då funderar du inte mer på det utan - inom två minuter - sätter på dig joggingskorna och går ut genom dörren. Nu är du på väg.

- Just nu borde du skriva en artikel och papperet är tomt och det är ditt huvud också men det bryr du dig inte om utan - inom två minuter - börjar du skriva några meningar på måfå. Nu är du igång och snart börjar du urskilja nått användbart i det du skrivit.

- Du ska ringa säljsamtal och känner en mur av ovilja och motstånd. Inom två minuter lyfter du luren, slår numret och pratar.

Konstnärer använder gärna de här metoderna i sitt skapande genom att kladda ner duken för att komma igång.

Har man bara gjort den första lilla ansträngningen så är man igång. Man har satt projektet i rörelse.Deborah EnglundKommentarer

Populära inlägg