Marknadsför företaget med hjälp av bloggare och influencers. Testa utan kostnad.

Efter många år som säljare såväl on- som offline är jag den första att skriva under på att försäljning inte är lätt. För mig personligen ligger hemligheten i att gilla produkten jag jobbar med. Varje produkt måste hanteras på sitt eget sätt och det finns ingen universallösning för lyckad försäljning - MEN - det finns hjälpmedel och idag ägnar jag mig åt att marknadsföra dem.

Självklart är försäljning och företagande enklast om man gillar det man ägnar sig åt men ibland kan man ha en bra ide - men inte drivet som krävs för att göra det som krävs för att lyckas med marknadsföringen av sin produkt eller tjänst.

Att marknadsföra sig online är nästa huvudvärk. Det tar tid, lång tid och är ofta frustrerande eftersom det kan dröja innan man ser verkliga resultat. En liten tröst, om än en dålig sådan, är att alla kämpar med samma problem. Detta med att synas online blir heller inte enklare genom att sökmotorerna ständigt ändrar sina algoritmer för att ingen ska kunna lista ut hur det går till att hamna på första sidorna på sökmotorerna. Kampen att hålla sig på topp är alltså någonting som ständigt pågår - för alla - men några har hittat lösningarna - och jag är en av dem.

Något som behöver göras för att en webbsida ska bli omtyckt av sökmotorerna är att bygga backlinks, d.v.s. andra webbsidor som pekar mot den egna sidan. Den här sortens länkar tyder sökmotorernas robotar som rekommendationer d.v.s. den där sidan är bra, titta på den. Att jobba med den typen av länkar är alltså a och o för att lyckas online och precis som du misstänker så krävs det enormt mycket arbete för att få detta med backlinks att fungera och de företag som har råd anlitar speciella webmasters som sköter det arbetet för företagens räkning. 

Ett knep man kan använda sig av är att anlita bloggare, marknadsförare och influencers och låta dessa berätta om det egna företaget genom marknadsföring online. På det sättet sprider de ut länkarna man behöver - per automatik. De marknadsför din tjänst, ditt företag, din produkt och webbsida och får en liten provision när deras marknadsföring resulterar i försäljning - och samtidigt får du de backlinks som du behöver för att din webbsida ska klättra på sökmotorerna så detta är således ett mycket effektivt sätt att marknadsföra sitt företags webbsida.

På min sajt Digital Nomad Marketing hittar du information om denna möjlighet och andra hjälpmedel du kan använda för att förenkla din marknadsföring online och lyckas med din försäljning och ditt företagande. Och självklart testar du alla tjänster utan kostnad. Låt dig inte skrämmas av att det är engelskspråkiga tjänster, de fungerar över hela världen.

Deborah Englund

 https://linktr.ee/debzarthur


 

Kommentarer

Populära inlägg